Finnmarksturen 2013

Rent strategiskt gjorde jag precis som jag hade tänkt och gick ut mer defensivt för att inte gå mig stum med täten första 10-15 km som jag försökt mig på under tidigare lopp iår, även om det har sitt syfte. Det kändes då lite som en chock när benen bara la av, precis som på Lida Loop, tidigt i regnet och leran. Så på den fronten blev det ett saftkalas idag, jag upplever det som att kraften bara krampaktigt försvinner. Kan också vara för att jag tävlat för lite.

Fick släppa andragruppen vid bergspriset efter halva loppet och hitta den rytm som funkade för dagen. Försökte ändå avsluta enligt plan, med en tempoökning sista två backarna och in i mål. Även om tempoökningen inte genererade någon större konkurrenskraftig fart så genomfördes den likväl enligt plan! Det var viktigt för skallen.

Mycket bra mentalt genomfört lopp i övrigt, gav inte upp och fastnade inte i negativa tankemönster, tog hand om det som dök upp på ett bra sätt tycker jag! Bra humör och jag kände glädje på de roliga stigpartierna banan bjöd på, det drog i smilbanden trots att jag hade det kämpigt.

DSC_0192

Siktade på att försöka slå min tid på banan från 2011 och det gjorde jag med 4:05 min, sluttiden blev 02:42:24. Så det är jag nöjd med under förutsättningarna! Utöver vädret så tror jag det var lite längre iår med ny start/målområde samt kaosartad konstig masterstart.

Det räckte till en 27:e placering och nu har jag åtminstone 5 resultat i cupen till totalställningen och detta var den sista deltävlingen i Långloppscupen för mig för iår! Förra året fick jag bara med mig 2 resultat på 6 tävlingar så det känns skönt att åtminstone ha med mig 5 genomförda tävlingar.

Fysiskt hade jag önskat ett bättre kvitto och att jag hade fått känna att jag kunnat driva på genom hela loppet, men det blev stolpe ut. Efter regn kommer solsken!

Sen vill jag tacka klipporna i Cykloteket Racing Team för utmärkt hjälp med langningen, precis som så många gånger förut var det alldeles klockrent!

Resultatlista Finnmarksturen 2013

Och nej, det blev ingen löpning efteråt. :)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s