Happyplace!

Skärmavbild 2013-07-26 kl. 18.15.06

Igår cyklade jag lite MTB efter 9 dagars uppehåll. Och tyckte det var riktigt jäkla kul, jag säger det för att det inte varit så alltför ofta senaste tiden. Det har krävts speciella omständigheter för att den där inre glädjen ska infinna sig, t.ex Rörbäcksnäs, men det har ni väl redan lyckats räkna ut och läst mellan raderna.

Här hemma har det mest känts som ett tvång för att bromsa det fysiska förfallet. Men igår cyklade jag för att jag faktiskt älskar frihetskänslan man får av att cykla i skogen. Mitt senaste triathlonhittepå har fått mig att inse att det finns fler saker än cykling som jag faktiskt njuter av, på riktigt.

Som simning t.ex. Det finns något väldigt vackert med simning, speciellt i öppet vatten, som lugnar mig. Den dova tystnaden från armtag och benspark medans kroppen hydrodynamiskt försöker effektivisera sin rörelse framåt i vattnet. Kontrasterna från det grumliga mörkret under ytan som avlöses med en ny ljus syn på världen ovanför varje gång huvudet vrider sig bort från botten vid inandning. Rinse and repeat.

Samma känsla hade jag på mountainbiken igår när jag trampade fram på välbekant rödmarkerad led uppe vid Lugnet, bara kontrasterna var annorlunda.

Säger till när jag får samma känsla för löpning.. lovar.

En kråka i halsen sätter för övrigt definitivt spiken i kistan för en start i Engelbrektsturen.

Annonser

2 thoughts on “Happyplace!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s