Gästrikecupen

gcup_banner_10

Läser lite rapporter från mitt gamla distrikt och det är mäkta imponerande att se hur Gästrikecupen XC växer för varje år, det är inte bara i Dalarna som cyklingen frodas.

Under tisdagens deltävling vid Testebovallen i Gävle var det över 130 st deltagare i olika klasser. En vanlig tisdagskväll. Det var så mycket folk att man nu börjar få ett lyxproblem med hur man ska lägga banorna i framtiden p.g.a omkörningar och dylikt.

Att cupen växer ”trots” nya krav för deltagande iår är ett mycket bra kvitto för arrangörerna tycker jag. Det är nämligen så att klubbtillhörighet krävs efter första deltävlingen (så man kan prova på), Dessutom kostar det en mindre summa att delta. Endast 100 SEK för de som inte har licens, 50 SEK för de som innehar licens. Ungdomar kör gratis. Det är alltså avgiften för hela cupen och dess 14 deltävlingar.

Vill man bara köra enstaka tävling kostar det 50 SEK per deltävling. En riktigt smart modell tycker jag.

I avgiften ingår en (och samma) nummerlapp som man har hela säsongen i alla deltävlingar som man själv ansvarar för samt en olycksfallsförsäkring för den tävlande. Enkelt och bra.

Enligt mig är den största anledningen till att detta blivit så framgångsrikt på bara några år att Gästrikecupen arrangeras i samarbete mellan föreningarna i distriktet: Gävle CA, CF Fricyklisterna, OK Hammaren och Sandvikens CK.

Man har en gemensam hemsida och en väluppdaterad Facebooksida bland annat. Resultat och massvis med bilder läggs upp oftast samma kväll. Tydlig information på en och samma sida om när/var/hur tävlingarna sker oavsett vilken klubb som arrangerar. Och i varje förening finns det engagerade medlemmar och eldsjälar i olika åldrar, med olika kompetens och erfarenhet som driver utvecklingen av MTB sporten i framåt i Gästrikland, tillsammans.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s