Första Mörksuggejakten avklarad.

Hade målsättning på en sluttid på 3 timmar som maxgräns, okej-gräns vid 02:45:00, blev 02:41:20. Placeringsmässigt slutade det på en 44:e plats i Elitklassen idag, vilket ger poäng i Långloppscupen men inte så mycket mer till eftersmak. Varken supernöjd eller jättebesviken.

Alldeles för passiv uppför Vidablick och fick en dålig position direkt efter backen. Lite halv-ensam med några enskilda cyklister utspridda, en bit framför var det en fin klunga som jag gärna suttit med i. Började jaga och gick på rött en stund men de seglade bara iväg. Väntade in några stycken och vi försökte samla ihop oss och jaga ifatt men misslyckades, därefter var det bara att trampa på så gott det gick. Fick sällskap av Björn Boström en bit in på banan och vi körde på tillsammans fram till nån kilometer kvar till mål.

Banan var överraskande snabb, även om folk berättat lite innan så blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig rent uppläggsmässigt.

Nästa gång vet jag vad det handlar om.

Crille körde motion och kom in på strax över 3 timmar, sen hade han estetiskt anpassat sina ben till dagens uppgift också för första gången. Det gör minst 5 minuter på tiden, minst!

Annonser

4 thoughts on “Första Mörksuggejakten avklarad.

  1. Att hitta rätt nivå uppför Vida Blick är jättesvårt och misslyckas man blir det jobbigt att rätta till sen. För hård körning = mjölksyra deluxe. Till och med svenska eliten hade problem med det igår. Kolla in Micke S, han skrev om ”syrachocken” efter att ha försökt hänga på Gustav uppför. För långsam körning = man fastnar bakom folk med dålig teknik i skogen och får gå på rött på vägarna för att plocka placeringar.

    Backar blir dessutom alltid ”kortare” när man kan dom, så nästa år är det du som sprider ut elitklungan upp för backen. :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s