Om besvikelsen hade ett ansikte.

Så hade det varit Mario Kempe i Rögle efter konstaterandet att de ansluter oss i Hockeyallsvenskan nästa år efter en kort sejour i Elitserien. ”Värre än att förlora JVM finalen, det här är det värsta jag varit med om.” säger de unge Kempe. Kommentarer från Leksand? Överflödiga.

Ja se idrotten är hård, men rättvis. Det är inget lotteri, bäst lag går upp. Man har 10 omgångar på sig, är man bra går man upp, är man inte tillräckligt bra stannar man kvar. Det existerar ingen otur, bara små marginaler. Små marginaler som man måste vinna. Man måste sätta den under ribban, man måste vinna första omgången, man måste vinna matcherna som innebär att man har saken i egna händer, man måste älska pressen. Man måste helt enkelt vara tillräckligt bra.

AIK som klubb behövde avancemang, för ekonomin, för framtidens existens, när det gällde som mest och de klarar av det. Det är en ganska hård press att leva med, men de gav aldrig upp. Deras låtsas supportrar förstör för klubben när de behöver det som minst, mitt i brinnande kvalserie, de får böter på böter, men de klarar av det ändå. För deras riktiga supportrar är detta riktigt rättvist. Grattis, till spelarna i laget och till de riktiga fansen. Framförallt till de som stod på Hovet när det gick som sämst, de som buade när båsen stormades i Röglematchen, de som såg hopp och var ett stöd till klubben genom de 8 åren utanför finrummet. Stort grattis!

Leksand har allt stöd de kan få, på alla ovanstående punkter. Men lyckas ändå inte leverera. Nu får man ladda batterierna och se vad nästa år har att ge. Finns inget annat att göra.

Annonser

One thought on “Om besvikelsen hade ett ansikte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s